Ploty z kari sietí: Sprievodca univerzálnym oplotením

 kari-site-plot

Ploty z kari siete sú stále obľúbenejšou voľbou pre mnoho majiteľov domov, záhradníkov a podnikateľov, ktorí hľadajú cenovo dostupnú, ale zároveň praktickú a esteticky prijateľnú možnosť ohraničenia svojho pozemku.

Tento typ plotu kombinuje funkčnosť s relatívne jednoduchou inštaláciou, čo z neho robí ideálne riešenie pre rôzne aplikácie, od záhradných ohrád až po zabezpečenie priemyselných areálov. V tomto článku sa pozrieme na to, ako kari siete fungujú ako ploty, aké majú výhody, na čo si dať pozor pri ich výbere a inštalácii, a tiež na niekoľko tipov na ich údržbu.

Ploty z kari sietí ponúkajú univerzálne riešenie

Ploty z kari siete sú univerzálnym riešením, ktoré je možné využiť v širokom spektre aplikácií. Vďaka svojej odolnosti, flexibilite a cenovej dostupnosti sa hodí pre mnoho rôznych situácií. Tu je niekoľko príkladov, kde všade je možné ploty z kari siete efektívne využiť: 

  • Rezidenčné oblasti: Ploty z kari siete sú ideálne na rozdelenie priestoru v záhradách, ako ohraničenie pozemkov, alebo na zabezpečenie súkromia a bezpečnosti domov. Môžu tiež slúžiť ako ochrana pre detské ihriská alebo bazény.
  • Priemyselné a komerčné oblasti: Pre priemyselné areály, skladovacie priestory alebo továrne poskytujú ploty z kari siete efektívne bezpečnostné opatrenia. Možno ich využiť aj na zabezpečenie stavenísk a ďalších dočasne využívaných priestorov.
  • Poľnohospodárstvo a chov zvierat: V poľnohospodárskych podnikoch a na farmách môžu tieto ploty slúžiť na vymedzenie pastvín pre hospodárske zvieratá, ako sú kone, kravy alebo ovce, a tiež na ochranu záhrad a polí pred divou zverou.
  • Zabezpečenie objektov: Ploty z kari sietí môžu slúžiť ako efektívne zabezpečenie proti neoprávnenému vstupu na chránené alebo rizikové objekty, ako sú elektrárne, vodné zdroje, vojenské zariadenia alebo iné citlivé oblasti.
  • Verejné priestory: Parky, športoviská, školy alebo iné verejné priestory často využívajú ploty z kari siete na zabezpečenie a rozdelenie rôznych oblastí. Vďaka možnosti voľby rôznych veľkostí ôk a výšok plotu je možné dosiahnuť požadovaný stupeň bezpečnosti.
  • Krajinárske a dekoratívne aplikácie: Okrem praktického využitia môžu ploty z kari siete slúžiť aj ako estetický prvok v krajinárskych projektoch. Môžu podporovať rast popínavých rastlín, slúžiť ako dekoratívne prvky v záhradách alebo ako súčasť väčších dizajnových konceptov.

4 výhody plotov z kari sietí

 kari-siete-oplotenie-atreon

  1. Cena: Jednou z hlavných výhod je ich cenová dostupnosť v porovnaní s niektorými inými materiálmi pre ploty, ako je drevo alebo kov.
  2. Flexibilita: Vďaka rôznym veľkostiam ôk a hrúbkam drôtov sa ploty z karí sietí ľahko prispôsobia rôznym potrebám.
  3. Odolnosť: Kari sieť je odolná proti korózii, najmä ak je ošetrená galvanizáciou, čo z nej robí dlhodobo udržateľnú voľbu.
  4. Jednoduchá inštalácia: Aj keď inštalácia vyžaduje určité zručnosti a nástroje, je relatívne priama a rýchla.

Ako vybrať správnu kari sieť pre váš plot

Pri výbere kari siete pre plot je dôležité zvážiť niekoľko faktorov:

Veľkosť ôk

Záleží, na aký účel má plot slúžiť. Menšie oká sú vhodné na zvýšenie bezpečnosti alebo na zabránenie vstupu menším zvieratám. Naopak väčšie sú odporúčané do oblastí s nízkym výskytom divej zveri alebo skôr na estetické účely.

Hrúbka drôtu

Vyššia hrúbka znamená väčšiu pevnosť a odolnosť proti nárazom.

Ošetrenie povrchu

Galvanizácia je základná povrchová úprava, ale pre extrémne podmienky alebo z estetických dôvodov môžete zvážiť aj ďalšie povrchové úpravy, ako je práškové lakovanie.

Inštalácia plotu z kari sietí

  • Príprava terénu: Vyčistenie línie plotu a označenie miesta pre stĺpiky.
  • Zakopanie stĺpikov: Stĺpiky sú základom plotu, musia byť pevne ukotvené v zemi.
  • Upevnenie siete: Kari sieť sa potom pripevní k stĺpikom pomocou svoriek alebo drôtu.
  • Prípadné dokončovacie práce: Akékoľvek dodatočné úpravy, ako je napríklad inštalácia brány alebo bránky.

Ploty z kari siete vyžadujú minimálnu údržbu. Pravidelné kontroly na prítomnosť hrdze a občasné čistenie povrchu obvykle posatčujú na zachovanie ich dobrého stavu a dlhej životnosti. Ponúkajú vyvážené riešenie medzi cenou, odolnosťou a estetikou. Sú ideálnou voľbou pre tých, ktorí hľadajú spoľahlivé a účinné ohraničenie svojho pozemku s relatívne jednoduchou inštaláciou a údržbou. Pri správnom výbere materiálu a starostlivej inštalácii môže byť plot z kari sietí dlhodobou investíciou do bezpečnosti vášho majetku.

© ATREON

Na výrobu plotu odporúčame tieto produkty

Kari sieť oko 100/100 mm, 6x2,4 m, priemer 10 mm (AQ100) 177,70 € Detail
Kari sieť oko 150/150 mm, 3x2 m, priemer 6 mm (KH20) 18,02 € Detail
Kari sieť oko 200/200 mm, 3x2 m, priemer 8 mm (KY51) 26,31 € Detail