Kari sieť v záhrade: Ako využiť kari sieť na uhorky a ďalšie plodiny

 kari-sit-na-okurky-tipy-atreon

Kari sieť sa tradične využíva v stavebníctve na vystužovanie betónových konštrukcií. Avšak aj v záhradníctve sa stáva čoraz populárnejšou vďaka svojej univerzálnosti a praktickosti.

Jedným z najbežnejších využití kari siete je podpora rastu uhoriek a ďalších popínavých rastlín. Zistite, ako ju integrovať aj do vašej záhrady a aké sú jej hlavné výhody.

Prečo používať kari sieť v záhrade?

  • Pevnosť a stabilita: Kari sieť je vyrobená z ocele, čo jej dodáva vysokú pevnosť a stabilitu. To je obzvlášť dôležité pre podporu väčších a ťažších rastlín, ktoré by mohli inak poškodiť menej pevné konštrukcie.
  • Univerzálnosť: Môže byť použitá na rôzne typy rastlín, nielen uhorky. Hodí sa aj na paradajky, fazuľu, hrášok a ďalšie popínavé rastliny.
  • Jednoduchá inštalácia: Inštalácia kari siete je jednoduchá a nevyžaduje žiadne špeciálne nástroje alebo zručnosti.
  • Dlhá životnosť: Vďaka svojej odolnosti proti poveternostným vplyvom a korózii môže kari sieť slúžiť mnoho rokov bez nutnosti výmeny.

Ako nainštalovať kari sieť na uhorky

Inštalácia kari siete do záhrady je relatívne jednoduchá a zvládne ju aj začínajúci záhradník.

  1. Výber miesta
    Vyberte si slnečné miesto v záhrade, kde budú mať uhorky dostatok miesta na rast. Uistite sa, že miesto je dobre odvodnené.
  2. Príprava pôdy
    Pripravte si pôdu pridaním kompostu alebo iného organického hnojiva. Tento krok zabezpečí, že uhorky budú mať dostatok živín pre svoj rast.
  3. Inštalácia kari siete
    Upevnite kari  sieť na drevené alebo kovové koly, ktoré ste vopred zavŕtali do zeme. Uistite sa, že sieť pevne drží. Odporúča sa, aby sieť bola aspoň 1,5 až 2 metre vysoká – aby poskytla dostatok priestoru na rastúce uhorky.
  4. Stávkovanie plodín
    Stávkujte uhorky v rade pozdĺž siete, s dostatočným odstupom medzi jednotlivými rastlinami. Tento odstup umožní každej rastline dostatok priestoru na rast a popínanie po sieti.

Starostlivosť o rastliny

Uhorky pravidelne zalievajte a hnojte. Pripevňujte jednotlivé rastliny k sieti tak, aby mali správnu podporu a rástli smerom nahor.

pestovani-okurek-kari-sit-atreon

Kari sieť ocenia aj ďalšie plodiny

  • Paradajky: Kari sieť poskytuje ideálnu podporu pre ťažké plody paradajok, ktorá by mohla bez opory ľahko spadnúť a poškodiť sa.
  • Fazuľa a hrášok: Tieto popínavé rastliny sa ľahko prichytia k sieti a rastú smerom nahor, čo uľahčuje zber a zvyšuje výnos.
  • Melóny a tekvica: Pre ťažšie plody ako melóny a tekvice môžete použiť karí sieť ako horizontálnu oporu, ktorá pomôže rozložiť váhu plodov. 

Kari sieť je skvelým pomocníkom v záhrade, ktorý vám môže ušetriť čas a uľahčiť starostlivosť o popínavé rastliny. Je pevná, odolná a univerzálna. Či už pestujete uhorky, paradajky alebo iné popínavé rastliny, karí sieť im poskytne potrebnú podporu a pomôže vám dosiahnuť bohatú úrodu.

Prečítajte si:

Ako vyrobiť drevník z kari siete. Ľahko, rýchlo, svojpomocne

Správna pokládka kari sietí: Postrážte si dodržanie 4 základných pravidiel

Ako ďaleko od plotu postaviť drevník na drevo? Kľúčové informácie pre správnu voľbu

© ATREON

Kari siete si môžete zakúpiť aj tu

Kari sieť oko 100/100 mm, 3x2 m, priemer 4 mm (KA16) 12,71 € Detail
Kari sieť oko 150/150 mm, 3x2 m, priemer 6 mm (KH20) 18,02 € Detail
Kari sieť oko 200/200 mm, 3x2 m, priemer 8 mm (KY51) 26,31 € Detail